De jaren 1931-1940

In 1931 hadden we zelfs nog 6 leden en we de zustervereniging De Snelvlucht in Oldenzaal vroegen om met hun te mogen vliegen.
Dit kwam in orde maar we moesten wel de duiven naar Oldenzaal brengen en ook daar de klok regelen, dit gebeurde toen bij Hanneke Loohuis aan de Hengelosestraat en dit heeft zo 3 jaar geduurd.
In die tijd is het aantal leden weer gegroeid en er moest geld komen voor nieuwe verzendmanden daar de oude waren versleten.
Intussen had een klein groepje leden niet stil gezeten en eerst met tegen werking van de gemeente en later met mede werking van de burgemeester (daar deze eerst had verboden om loten te mogen verkopen) om een raad wedstrijd te houden met het idee om de moederklok geheel op te winden en dan te laten raden op welke dag en uur deze dan ging stil staan.
De klok zou dan naar het gemeentehuis worden gebracht en daar worden opgewonden en worden verzegeld door de veldwachter.
Zodra de raadbriefjes waren verkocht en de klok was stilgevallen werd de klok in het gemeentehuis/politiebureau geopend en kon men zien wanneer de klok was stilgevallen.
De prijzen werden toegekend aan degenen wie het er dichts bij waren.
De raadbriefjes werden door het gehele land verstuurd, naar alle adressen uit de duivenkrant em met medewerking van Afdeling G in Overijssel (eerst niet daarna wel) zodat er nog 40 adressen bij kwamen.
De opbrengst was formidabel f. 194,56 daar in die tijd voor een verzendmand f. 5,00 betaalde, hierdoor was onze vereniging van de onder gang gered en gingen we weer met vol goede moed onze eigen duiven weer verzenden.
Hier de leden wie hier voor verantwoord waren: J. Koopman, T. Effing, A. Stegge, J. Lippinkhof, A. van Rinsum, H. Burink, Gebr. Benneker, Gebr. Vaanholt, F. Scheffer, B. Hagemeier, en Gebr. Scheffer uit de Glane.
Weer bloei in de Snelvlucht.